Recept

Barevné těstoviny s restovanými rajčaty a ovčím sýrem Pecorino

Rychlé a jednoduché těstoviny, které jsou ideální pro období čerstvých zralých rajčat. Šťavnaté díky rajčatům, výrazné díky tvrdému ovčímu sýru.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Chuť čerstvých rajčat je i po tepelné úpravě samozřejmě úplně jiná, než chuť rajčat konzervovaných.

Narozdíl od receptů typu “těstoviny s rajčatovou omáčkou” není cílem, aby byly těstoviny zavalené 2 naběračkami omáčky. Naopak jsou jen jednoduše promíchané s tepelně upravenými čerstvými rajčaty. Skvělá fresh chuť, kterou perfektně doladí výrazný sýr a bylinky.

Množství rajčat vždy uzpůsobím množství těstovin. Na 1 porci většinou počítám 1 velké masité rajče a třeba 4 střední keříková rajčátka.

 Ingredience

  • Těstoviny (použila jsem “Vřetena bez lepku zeleninový mix”. Bezvaječné těstoviny, do kterých je přidaná pro barvu sušená červená řepa a sušený špenát)
  • Zralá rajčata (mohou být velká masitá, ale i menší keříková. Nebo kombinace)
  • Italský tvrdý ovčí sýr “Pecorino Romano” (běžně dostupný i v supermarketech)
  • Olivový olej
  • Česnek
  • Sůl, pepř
  • Zelené bylinky dle chuti (bazalka, petrželka atd.)

 Postup

  1. Dám vařit těstoviny podle návodu tak, aby zůstaly pevné na skus. Pokud zkouším nový druh alternativních těstovin, vařím je na mírném plameni a nechám spíše “dojít”, aby se zbytečně nerozpadly.
  2. Na olivovém oleji nechám rozvonět kousky nebo plátky česneku. Přidám nakrájená rajčata. Pokud mám čas na extra postup, nechám velká rajčata spařit ve vroucí vodě a zbavím je slupky. Menší rajčátka či keříková rajčata nakrájím na půlky nebo malé měsíčky. Rajčata osolím, ochutím pepřem a několik minut restuji. Cílem není mít omáčku, ale jen rajčatovou směs, se kterou promíchám těstoviny.
  3. Po několika minutách restování přidám k rajčatům zelené bylinky a v pánvi je “mimo plotnu” důkladně promíchám s těstovinami a na jemno nastrouhaným sýrem Pecorino.
  4. Každou porci pak ještě ozdobím pár plátky sýra. Plátky dělám škrabkou. A zakápnu panenským olivovým olejem. Hotovo!

> ☝️Sýr Pecorino můžete využít také na tyto těstoviny s cuketovou omáčkou a schwarzwaldskou šunkou.🙂

Ať se vám těstoviny povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...