Recept

Baltická rybičková pomazánka s mrkví

Mít doma v zásobách 1 balení kvalitních baltických rybiček se hodí. Obzvlášť, když je chuť na dobrou domácí pomazánku s čerstvým chlebem. Orestovaná kořenová zelenina jí dodá nejen vlákninu, ale i jemnější chuť.🙂

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience na 1 misku pomazánky

  • 1 balení baltických rybiček (měla jsem ty v oleji, čistá hmota 170 g)
  • 1 velká mrkev
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce bio tvarohu (nebo typově obdobná alternativa)
  • Olivový olej
  • Na dochucení sůl, pepř, může být pár kapek citronové šťávy
  • Na ozdobu čerstvá zelenina, bylinky

Postup

  1. Cibuli nakrájím na drobno a orestuji do zlatova na olivovém oleji. Cibuli si dám stranou a na té samé pánvi krátce orestuji mrkev nasekanou v malém robotu na drobné kousky.
  2. Rybičky sliju a rozmačkám vidličkou. Přidám cibuli, mrkev, 2 lžíce tvarohu a dochutím hořčicí, solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Hotovo!

> ☝️Pokud dáváte přednost rybím pomazánkám z čerstvých ryb, doporučuji výbornou falešnou humrovou pomazánku z dušené ryby a zeleniny.🐭

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...