Recept

Baby brambory ve slupce – s máslem a kořením jako atraktivní příloha

Máslem maštěné a dokonale okořeněné baby brambory jsou nejen hezky vypadající, ale i chuťově báječnou přílohou. Perfektní jsou k rybě, masu, pečené zelenině nebo jen tak samotné s hustým kefírem.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Díky názvu se určitě sami dovtípíte, že “baby” brambory jsou malé brambory. Tyto brambůrky jsou označovány také jako “kulinářské” nebo “gourmet”.

Jejich výhodou je, že se nemusí loupat, protože mají tenkou slupku. Dají se vařit, péct v troubě či připravit nad párou.

Práce s nimi je velmi snadná a výsledek skvělý! Mně nejvíce vyhovují, když se uvařené prohodí na pánvi s máslem a kořením, které obsahuje sušenou cibuli, česnek, kmín, majoránku. O dokonalou chuť je postaráno.🙂

 Ingredience

  • 1 balení baby brambor (prodává se většinou 1 kg balení)
  • Sůl
  • Máslo nebo přepuštěné máslo Ghí
  • Koření a bylinky na brambory – na fotce je moje oblíbená směs Brambůrek

 Postup

  1. Brambory omyju, očistím, dám do hrnce, zaliju malým množstvím vody jen tak, aby brambory byly ponořené. Osolím a uvařím do měkka. Doba varu je dle typu, stáří a velikosti brambor. Obecně plus mínus 20 minut.
  2. Uvařené brambory scedím a nechám je trochu zchladnout a oschnout.
  3. V pánvi rozpustím máslo nebo přepuštěné máslo, přidám koření nebo bylinky a ihned vsypu brambory. Nechám společně prohřát a propojit chutě, případně jen lehce opéct. Cílem je, aby každá brambůrka byla hezky omaštěná a ochucená. Hotovo!

 TIP

Baby brambory se skvěle hodí pro přípravu na páře. Máte je hotové za stejnou dobu jako vařené ve vodě. Díky tomuto šetrnému postupu si zachovají více živin.

> ☝️Další tip na zajímavou bramborovou přílohu? Vyzkoušejte tyto brambory z pánve.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...