Díky názvu se určitě sami dovtípíte, že “baby” brambory jsou malé brambory. Tyto brambůrky jsou označovány také jako “kulinářské” nebo “gourmet”.
Jejich výhodou je, že se nemusí loupat, protože mají tenkou slupku. Dají se vařit, péct v troubě či připravit nad párou.
Práce s nimi je velmi snadná a výsledek skvělý! Mně nejvíce vyhovují, když se uvařené prohodí na pánvi s máslem a kořením, které obsahuje sušenou cibuli, česnek, kmín, majoránku. O dokonalou chuť je postaráno.🙂
Baby brambory se skvěle hodí pro přípravu na páře. Máte je hotové za stejnou dobu jako vařené ve vodě. Díky tomuto šetrnému postupu si zachovají více živin.
> ☝️Další tip na zajímavou bramborovou přílohu? Vyzkoušejte tyto brambory z pánve.🙂
Sdílet recept myšičky na: