Těstovinový salát s vařeným kuřecím masem a jogurtovo-sýrovým dresinkem

16.08.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Na tomto salátu je zvláštní způsob přípravy masa. Do zeleninových salátů se často používá spíše opečené nebo grilované maso. Do těstovinového salátu se mi ale osvědčila pomalu uvařená kuřecí prsa, která jsou jemná a krásně měkká.

Maso mi vznikne při přípravě tradičního vývaru, který nejčastěji dělám v pomalém hrnci. Mám pak plný hrnec dobré polévky a část masa použiju do těstovinového salátu.👍

Libové uvařené maso z kuřecích prsou se dá po vychladnutí hezky a pohodlně nakrájet na kostičky, takže se v salátu nerozpadne...

Množství ingrediencí přizpůsobte počtu porcí a také tomu, zda preferujete více či méně zeleniny.🙂

 Ingredience

Na dresink

 Postup

  1. Udělám kuřecí vývar tradičním způsobem. Jen jako maso použiju kuřecí prsa s kostí a k tomu třeba ještě pár jiných kousků vhodných na vývar. Maso vařím pomalu, několik hodin. Buď v pomalém hrnci přes noc nebo ho nechám táhnout v klasickém hrnci. Uvařená kuřecí prsa nechám vychladnout.
  2. Uvařím si těstoviny podle návodu. Po uvaření je zchladím studenou vodou. Nejlepší jsou vrtulky nebo mušličky, protože do nich dobře "zaleze" dresink.
  3. Mraženou kukuřici podle návodu jen krátce povařím v trošce vody. Rajčátka nakrájím na půlky nebo čtvrtky, papriku i okurku na malé kostičky.
  4. Metličkou smíchám všechny ingredience na dresink. Dresink musí být dobře vychucený a výrazný, aby doladil neutrální chuť těstovin.
  5. V míse smíchám těstoviny se zeleninou, kukuřicí, kostičkami kuřecích prsou a přiměřeným množstvím dresinku. Salát musí být akorát krémový.
  6. Mísu dám vychladit do lednice. Zbytek salátu si dám do skleněné dózy a mám oběd na druhý den.👍

> ☝️Preferujete salát bez masa? Vyzkoušejte tento skvělý těstovinový salát s opečeným tofu a bylinkovým pestem.🙂

Ať vám saláty chutnají!🙂