Šťavnatý sandwich s tuňákovým salátem

20.10.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience na 2 velké sandwiche

 Postup

  1. Pórek překrojím podélně na půl a pak ho rozkrájím na drobno. V pánvi rozehřeju trochu olivového oleje nebo másla Ghí (nebo kombinaci) a pórek pozvolna na mírném stupni pár minut restuji. Má tendence rychle se spálit, proto je třeba ho hlídat. Pak k němu přidám pár lžic vody a dusím ho pod pokličkou do měkka. Pórek je obecně lepší dusit než restovat...Během dušení k němu přidám kukuřici. Lehce osolím.
  2. Tuňáka sleju, vyklopím do mísy a důkladně vidličkou rozmělním se sýrem cottage. Spojím s pórkovou směsí. Je třeba směs chvíli míchat, bude pak kompaktní.
  3. Dle chuti opepřím a zvýrazním troškou majonézy a pár kapkami citronové šťávy. Salát musí být hutný, aby dobře držel mezi chleby.
  4. Plátky chleba bohatě namažu a když chci, přidám ještě salátové listy. Hotovo!

 TIP

Když zrovna nemám citronovou šťávu, použiju jako alternativu rýžový ocet, který pravidelně kupuji kvůli přípravě sushi...🙂

> ☝️Další variantou na výborný sandwich je tento sandwich s grilovaným sýrem a quacamole.Vyzkoušejte.🙂

Ať se vám sandwiche povedou!🙂