Penne se sýrovou omáčkou, cottage a špenátem

25.06.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Výborný a rychlý recept, který nechá vyniknout dvěma ingrediencím, které mám doma téměř vždy - listový špenát a sýr cottage.

Budete potřebovat

Postup

  1. Uvařte si těstoviny "na skus". Budete je promíchávat se špenátem a omáčkou, tak aby se nerozpadly. Nejvděčnější z tohoto pohledu jsou trubky :)
  2. Špenátové listy krátce poduste nebo jen spařte.
  3. Sýrovou omáčku vyrobíte jednoduše tak, že rozpustíte ve smetaně sýr a dochutíte podle toho, pro koho jídlo děláte. Pro dospělé se výborně hodí pepř i česnek. Můžete přidat i na jemno nasekanou petrželku. Těstoviny nemusí v omáčce plavat, stačí, že jsou jen lehce obalené.
  4. Teplé těstoviny důkladně promíchejte se sýrovou omáčkou a špenátem.
  5. Úplně nakonec vmíchejte hrudkovitý sýr cottage. Jídlo tím získá nejen bílkoviny, ale i zajímavou chuť i vzhled :)

Zkoušela jsem jak s česnekem, tak bez, obě varianty prošly :-)