Kynuté skořicové šneky

27.10.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tyto šneky si moje holky rády připravují samy. Já jen pomůžu s kynutým těstem a ten zbytek vždy dobře dopadne.🙂Příprava šneků je zábava, tvoření...

Kynuté těsto jsem zvolila stejné, jaké používám na kynutý koláč na plech, jen jsem vynechala žloutek. Náplň si holky "vygooglovaly". Objevují se i recepty, ve kterých se do náplně používá méně másla, my jsme použily tuto kombinaci a osvědčila se.

Jasně a stručně řečeno, suché a málo sladké šneky nikdo nechce. 😀

 Ingredience (asi 18 šneků)

Na těsto

Na skořicovou náplň

 Postup

  1. Z uvedených ingrediencí zpracuji klasickým způsobem kynuté těsto. Připravila jsem ho v domácí pekárně, hezky vykyne i "obyčejně v míse". Těsto jsem nechala kynout alespoň 2 hodiny...
  2. Náplň dělám tak, že máslo nechám povolit, změknout a cukr smíchám se skořicí.
  3. Těsto rozválím na placku a pomocí stěrky nebo lžíce potřu změklým máslem. Máslo nesmí být roztopené, má jen změklou konzistenci. Na máslo pak rovnoměrně nasypu cukr se skořicí.
  4. Sroluji a nakrájím na špalíčky široké asi 1 cm a půl. Naskládám do pekáčku, který vyložím pečícím papírem. Šneky nechám v pekáčku před upečením ještě 20 min kynout. Pokud chci, aby šneky ze shora více zezlátly, potřu je vejcem. Na obrázku vidíte verzi BEZ potření vejcem.
  5. Peču na 190 stupňů asi 15 až 17 minut.

> ☝️Další oblíbený tip na něco domácího sladkého se skořicí jsou lívance s dušenými hruškami a skořicí. Vymazlená snídaně.🙂

I přesto, že se šneky pečou nalepené na sobě, jdou pak krásně odloupnout. Těsto je nadýchané, vláčné, proložené sladkou voňavou náplní 👍