Křupavá grilovaná zelenina z pánve - už ji nedělám jinak!

14.03.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Dříve jsem dělala tu chybu, že jsem kusy zeleniny zacákla olejem a posypala kořením a opékala na grilovací pánvi. Zelenina povolila, koření či sušené bylinky se zbytečně "pálily"...

Pak jsem dostala tip od profi kuchaře a zeleninu už nedělám jinak. Čerstvou nakrájenou zeleninu opékám na sucho na grilovací pánvi do zlatova a až potom ji prakticky a pohodlně doplním o oleje, bylinky, koření...Jak jednoduché, skvělé a křupavější!

 Ingredience

 Postup

  1. Zeleninu nakrájím na kusy. Papriku na širší pruhy, cuketu na silnější kolečka.
  2. Rozpálím nepřilnavou grilovací pánev a zeleninu na sucho několik minut opékám, až chytne barvu. Pak ji otočím a opeču i z druhé strany.
  3. Zeleninu dám do mísy, zakápnu olivovým olejem a ochutím kořením. Moje kořenící směs Veggie MIX je bez soli, proto zeleninu ještě lehce dosolím.
  4. Vše promíchám a nechám chvíli odležet, aby koření povolilo a rozvonělo se. Hotovo!

Zeleninu dávám na prostřený stůl jako chuťovku, nebo ji zakomponuji přímo na talíř do jídla. Teď jsem ji např. podávala s bramborovo-celerovou kaší a lososem.

 TIPY

> ☝️Další nápad co s cuketou? Doporučuji vyzkoušet zapečenou cuketu se žampiony a sýrem.🙂