Kinder mléčný řez bez mouky

18.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tento recept nemá žádnou "jedinou správnou" variantu. Správná varianta je totiž ta, která splňuje vaše chuťové a nutriční požadavky.

Někdo chce více náplně, někdo zase méně cukru. Někomu vyhovuje nízkotučná tvarohová varianta, jiný zase preferuje sladší smetanovou chuť. Pojďte tedy zkusit, co vyhraje u vás...🙂

Tradičně se do korpusu přidává menší množství mouky. Přesně jako v tomto receptu na domácí mléčný řez.

Je ale dobré vědět, že to jde i bez mouky. Našlehané bílky zajistí mechový korpus, na který už jen stačí natřít správnou náplň. 🙂

 Ingredience

Na korpus

**Na náplň **

Varianta náplně 1 - klasická

Varianta náplně 2 - proteinová

Postup

  1. Oddělím bílky od žloutků. Z bílků ušlehám tuhý sníh a dám na chvíli do lednice. Mezitím šlehám žloutky spolu se sladidlem. Tentokrát jsem dala med. Je třeba šlehat dlouho, do pěny, dle typu sladidla 5 až 8 minut.
  2. Do vaječné pěny přidám kakaový prášek, promíchám a nakonec zlehka stěrkou zapracuji sníh z bílků.
  3. Kakaové těsto vliju na plech vyložený pečícím papírem. Peču na 185 stupňů asi 10 minut.
  4. Upečené těsto sundám i s papírem z plechu, překlopím na prkénko nebo pracovní desku papírem nahoru a nechám chvíli zchladnout. Pak papír opatrně sloupnu.
  5. Korpus překrojím na půl. Jednu polovinu potřu náplní a přiklopím. Dám vychladit a pak ostrým nožem rozkrájím na jednotlivé řezy.

Mléčný řez bez mouky zaujme. Nejen na pohled, ale také "domácí" a atraktivní chutí.