Recept

Kinder mléčný řez bez mouky

Domácí mléčný řez je atraktivní dezert či svačina pro malé, střední i dospělé.🙂 Tentokrát si posvítíme na to, jak ho jednoduše vyrobit úplně bez mouky.👍

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento recept nemá žádnou “jedinou správnou” variantu. Správná varianta je totiž ta, která splňuje vaše chuťové a nutriční požadavky.

Někdo chce více náplně, někdo zase méně cukru. Někomu vyhovuje nízkotučná tvarohová varianta, jiný zase preferuje sladší smetanovou chuť. Pojďte tedy zkusit, co vyhraje u vás…🙂

Tradičně se do korpusu přidává menší množství mouky. Přesně jako v tomto receptu na domácí mléčný řez.

Je ale dobré vědět, že to jde i bez mouky. Našlehané bílky zajistí mechový korpus, na který už jen stačí natřít správnou náplň. 🙂

 Ingredience

Na korpus

  • 5 vajec
  • 40 g kakaového prášku
  • 80 g “sladidla” (já jsem zkoušela jak med, tak přírodní cukr, tak erythritol)

**Na náplň **

Varianta náplně 1 – klasická

  • 250 g tvarohu v kostce
  • 150 ml šlehačky
  • 70 g másla
  • 1 bio vanilkový cukr + med k oslazení

Varianta náplně 2 – proteinová

  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 50 g másla
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • dle chuti nekalorický cukr nebo čekankový sirup atd….

Postup

  1. Oddělím bílky od žloutků. Z bílků ušlehám tuhý sníh a dám na chvíli do lednice. Mezitím šlehám žloutky spolu se sladidlem. Tentokrát jsem dala med. Je třeba šlehat dlouho, do pěny, dle typu sladidla 5 až 8 minut.
  2. Do vaječné pěny přidám kakaový prášek, promíchám a nakonec zlehka stěrkou zapracuji sníh z bílků.
  3. Kakaové těsto vliju na plech vyložený pečícím papírem. Peču na 185 stupňů asi 10 minut.
  4. Upečené těsto sundám i s papírem z plechu, překlopím na prkénko nebo pracovní desku papírem nahoru a nechám chvíli zchladnout. Pak papír opatrně sloupnu.
  5. Korpus překrojím na půl. Jednu polovinu potřu náplní a přiklopím. Dám vychladit a pak ostrým nožem rozkrájím na jednotlivé řezy.

Mléčný řez bez mouky zaujme. Nejen na pohled, ale také “domácí” a atraktivní chutí.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...