Hrachová kaše s cibulkou a volským okem

20.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Další přirozená surovina, ze které lze snadno vyrobit dobré jídlo. Zelený hrách. Mohla bych se tu o hrachu a hrachové kaši rozepsat na 2 Á čtyřky, je to ale zbytečné. Udělat chutnou hrachovou kaši je naprosto jednoduché. Stačí znát pár faktů.

Ingredience na 4 porce

Postup

  1. Hrách nejdříve namočím. Buď na pár hodin nebo přes noc. Vodu pak sliju. Hrách dám do hrnce nebo papiňáku, zaliju vodou tak, aby voda byla min. 5 cm nad hrachem a uvařím do měkka. Trvá to asi 45 minut.
  2. Hrách pak sliju přes sítko a rozmixuji ve stolním mixéru do hladka.
  3. Vzniklou kaši přeliju do hrnce a dochutím česnekem, solí a majoránkou. Zjemním ji máslem a postupně jak míchám, kaše pořád houstne a pár minut ladím konzistenci pomocí tekutiny. Tradičně se používá mléko, může být i rostlinná smetana. Záleží, jak to potřebujete. 🙂

Co je dobré vědět

Já k hrachové kaši upečený párek, uzené maso a ošatku chleba rozhodně nepotřebuji... Bohatě stačí kyselé okurky a volské oko. 🙂

> ☝️Volské oko může mít mnoho podob. Doporučuji vyzkoušet tento jednoduchý recept na zapečené volské oko caprese.🐭

A nejlepší na tom všem je, že ať tu hrachovou kaši uděláte, jak ji uděláte, ona se nakonec pokaždé stejně povede... 👍