Celozrnné linguine s rukolou, opečeným česnekem a parmezánem

28.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience

 Postup

  1. Těstoviny dám vařit dle návodu. Musí zůstat pevné na skus. Zvolila jsem celozrnnou verzi "placatých špaget".
  2. Rukolu nasekám na drobno, stroužky česneku nakrájím na plátky. V pánvi rozehřeju olivový olej a do zlatova opeču česnek. Musí se hlídat, jakmile se spálí zhořkne. Lehce zlatavá barva je ta správná.
  3. K česneku přihodím rukolu a nechám krátce zavadnout. Pracují s ní jako se špenátem. Pak už jen přihodím špagety, které mohou být i trochu "mokré", ochutím solí, pepřem, chilli papričkami. Hotovo! 🙂

>☝️Dalším jednoduchým extra rychlým receptem jsou tyto těstoviny s marinovanými rajčaty a ricottou🐭

Proč to komplikovat, do pár minut lze mít zdravé těstoviny na stole. 🙂