Rychle / jednoduše / zdravě

Těstoviny

Oblíbené tradiční jídlo rakouské kuchyně, které stojí jen na několika ingrediencích. Kombinace kvalitních fleků, orestované cibulky a dobře ochuceného zelí je osvědčená. V Tyrolsku zelí podlévají bílým vínem, které mu dodá typický šmrnc.
Tradiční poctivý recept na boloňské lasagne, které jsou celosvětově oblíbeným jídlem. Plátky italských těstovin proložené autentickou výraznou masovou omáčkou, krémovým bešamelem a parmezánem. Syté jídlo pro gurmány.
Ideální recept pro všechny, kterým nevyhovuje příprava domácí majonézy ze syrových vajec nebo s velkým množstvím oleje. Díky vařeným vejcím se tato majonéza vždy povede a je zdrojem bílkovin. Můžete ji dát do pomazánek, nebo různých bramborových či těstovinových salátů.
Celý fígl tohoto jednoduchého receptu tkví v pečené zelenině, kešu a tyčovém mixéru. Krémové omáčky z kešu ořechů jsou velmi oblíbené mezi lidmi preferující „plant based“ stravování. Zelenina díky pečení získá atraktivní chuť, namočené kešu ořechy zase zajistí hustou a krémovou konzistenci.
Atraktivní krémová kolínka, do kterých zapadne jedna malá cuketa. Žádná rozvařená zelená omáčka s rozblemcanou cuketou. Malé kousíčky akorát měkké opečené cukety ve spojení s přírodním smetanovým sýrem. To je hned jiná písnička. Takto chutná dětem i dospělým.
Výborné těstoviny uvařené "al dente" promíchané s jednoduchou zeleninovou omáčku ve francouzském duchu. Pořádná porce zeleniny doplněná o výrazné olivy a sýr. Syté jídlo, které však nezazdí žaludek.
Vynikající, syté a na přípravu snadné lasagně s alternativou mletého masa na bázi rostlinných bílkovin. Bílá bešamelová omáčka z rostlinné smetany a rýžové mouky dodá jídlu typickou krémovost. Žádná nudná "zdravá" alternativa, ale skvělé jídlo. Obrázek je více než tisíc slov.🙂
Rychlá omáčka ze smetany s kostičkami šťavnatého kuřecího prsa. S těstovinami atraktivní jídlo, které díky dětskému kari koření vůbec nepálí. Do 20 minut na stole.
Geniálně jednodnoduché a na přípravu snadné těstoviny, které chutnají capartům i dospělým. Kuchařský fígl zajistí úžasnou krémovost vrtulek. Vege-rajčátka dodají barvu i šmrnc. Kečup si nechte na jindy...🙂