vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Zeleninový tvaroh jako zdravá pomazánka

13.03.2019 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky

Základem mnoha dobrých pomazánek je často tvaroh. Zkuste ho odlehčit a ochutit na drobno nakrájenou zeleninou. Je to jednoduché, zdravé a vynikající.

Každý způsob, jak do jídelníčku dostat více čerstvé zeleniny, je vítán. A pokud se někomu nechce chroupat samotná paprika či okurka, v pomazánce elegantně zapadne a je vyřešeno :)

Budete potřebovat

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, to samé udělejte s okurkou a paprikou.
  2. Posolte a nechte pár minut odležet, až zelenina pustí vodu. Přes sítko zeleninu rukou promačkejte, aby co nejvíce vody odkapalo.
  3. Smíchejte s tvarohem a na závěr dolaďte lžící olivového oleje.

Základ zeleninového tvarohu máte hotový. Pokud máte chuť, můžete zkusit variantu s česnekem či kořením.

Zeleninový tvaroh nemusíte mazat na pečivo, výborný je také s bramborami na loupačku :-)

<p>Tyto ingredience budete potřebovat. Ještě na fotce chybí olivový olej. Barvy přírody léčí. Nepochybuji o tom :)</p>

<p>Cibuli, papriku a okurku nakrájejte na drobné kousky, osolte a nechte pár minut odležet.</p>

<p>Zelenina pustí vodu, vymačkejte ji pomocí sítka.</p>

<p>Z 1 tvarohu vznikne 1 mistička pomazánky.</p>

<p>Chutná na žitném pečivu, vícezrnných houskách, domácím špaldovém chlebu :)</p>

<p>A poslední fotka už je nakousnutá. Nedalo se odolat :)</p>