13.03.2019 Kamila Metzová
Základem mnoha dobrých pomazánek je často tvaroh. Zkuste ho odlehčit a ochutit na drobno nakrájenou zeleninou. Je to jednoduché, zdravé a vynikající.
Každý způsob, jak do jídelníčku dostat více čerstvé zeleniny, je vítán. A pokud se někomu nechce chroupat samotná paprika či okurka, v pomazánce elegantně zapadne a je vyřešeno :)
Základ zeleninového tvarohu máte hotový. Pokud máte chuť, můžete zkusit variantu s česnekem či kořením.
Zeleninový tvaroh nemusíte mazat na pečivo, výborný je také s bramborami na loupačku :-)
<p>Tyto ingredience budete potřebovat. Ještě na fotce chybí olivový olej. Barvy přírody léčí. Nepochybuji o tom :)</p>
<p>Cibuli, papriku a okurku nakrájejte na drobné kousky, osolte a nechte pár minut odležet.</p>
<p>Zelenina pustí vodu, vymačkejte ji pomocí sítka.</p>
<p>Z 1 tvarohu vznikne 1 mistička pomazánky.</p>
<p>Chutná na žitném pečivu, vícezrnných houskách, domácím špaldovém chlebu :)</p>
<p>A poslední fotka už je nakousnutá. Nedalo se odolat :)</p>