Zeleninový salát s restovanými bramborami a lehkým česnekovým dresingem
28.03.2020 Kamila Metzová
Saláty
Aby se brambory hodily do zeleninového salátu, musí být správně upravené. Dobře dochucené, pevné a na povrchu křupavé.
Ingredience
- Různé druhy listových salátů (já jsem zrovna měla ledový salát a rukolu)
- Na pánvi orestované brambory (ideálně den předem uvařené ve slupce)
- Datlová rajčátka
- Okurka
- Barevná paprika
- Na dresing olivový olej, trocha bílého jogurtu, prolisovaný česnek, sůl, pepř
Postup
- Listové saláty nakrájím na drobno, zeleninu na malé kousky.
- V pánvi opeču na olivovém oleji kousky oloupaných brambor předem uvařených ve slupce.
- V misce smíchám ingredience na dresing.Dresing smíchám se zeleninou, přendám do větší misky a navrch dám porci orestovaných brambor.
Pro více výživnou variantu je samořejmě možné salát doplnit např. o lososa, vejce, semínka, tofu a tak dále. 🙂
<p>Základní verze salátu. Pak už je na každém a jeho nutričních preferencích, zda k salátu přidá porci bílkovin.</p>