vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Zeleninový salát s marinovaným kuřecím masem a domácím jogurtovým dresinkem

12.05.2021 Kamila Metzová

Saláty

Křupavá zelenina obalená výrazným jogurtovo-sýrovým dresinkem doplněná o porci bílkovin v podobě marinovaného a opečeného kuřecího masa.

 Potřebujete

Na kuřecí maso

Na domácí jogurtový dresink

 Postup

  1. Nejdříve si připravím maso. V míse smíchám marinádu na maso. Vyšlehám vejce, přidám olej, škrob a sojovou omáčku. Do nádoby s víkem dávám kusy masa, které obalím marinádou. Když jsou prsní řízky příliš vysoké, překrojím je podélně na půl. Maso nechám marinovat buď přes noc nebo alespoň hodinu.

  2. Ve střední míse spojím všechny ingredience na dresink, dochutím tak, aby byl výrazný. Parmezán a česnek jsou jistotou dostatečné chuti.

  3. Na nepřilnavé pánvi opeču pozvolna z obou stran naložené řízky tak, aby se propekly. Opékám je z každé strany cca 4 - 5 minut. Můžete je i ogrilovat.

  4. Zeleninu nakrájím na stejně velké kousky. Spojím s dresinkem. Naservíruji a každou porci obložím kousky opečeného masa nakrájeného na kostičky.

☝️Co zkusit salát bez masa? Doporučuji vyzkoušet třeba tento těstovinový salát s opečeným tofu a bylinkovým pestem.👍

Ať se vám saláty povedou! 🙂

<p>Zeleninu je možné kombinovat dle chuti a sezóny. Já jsem teď zvolila křupavý ledový salát, papriku, rajčata a malou tvrdou cuketu.</p>

<p>Ingredience na dresink nejdříve důkladně promíchám, pak doladím chuť a pak už jen jemně smíchám se zeleninou.</p>

<p>Kostičky marinovaného opečeného kuřecího masa dám nahoru na salát. Výborný salát!</p>