vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Zeleninový salát s baby mozzarellou a domácím bylinkovým pestem

22.05.2019 Kamila Metzová

Saláty

Zelenině rádi v salátech dáváme výraznější chuť. Nejčastěji pomocí zálivek nebo dresingů. Zkuste to jinak, zdravěji...Inspirujte se pestem a využijte jarní bylinky, které jsou bohatým zdrojem prospěšných fytochemických látek.

Klasické tradiční pesto z bazalky mám ráda spíše k těstovinám. Má pro mě do zeleninových salátů příliš výraznou specifickou chuť. Lze se jím ale inspirovat a vytvořit si doma v podobném duchu bylinkové pesto, které zeleninu a mozzarellu skvěle dochutí.

Tradiční pesto obsahuje parmazán, existují ale i "lehčí verze" bez něj. Tuto variantu využijí například lidé, kteří mají intolerance či alergie na mléčné výrobky.

Na bylinkové pesto budete potřebovat

Dále budete potřebovat

Postup

  1. Bylinky nakrájejte na kousky, přidejte prolisovaný česnek, sůl, ořechy, olej, citronovou šťávu, promíchejte a rozmixujte do hladka.
  2. Salátové listy naaranžujte na talíř, přidejte rajčata, bylinkové pesto, kuličky baby mozarelly. Zakapejte tmavým balsamikovým krémem.