29.03.2021 Kamila Metzová
Snídaně Bez masa Bez lepku Zdravé pomazánky
Ze svazku ředkviček a vajec máte během chvíle osvědčenou pomazánku, která je jemná, nepálí. Vynikající je na celozrnném žitném chlebu nebo křehkých křupavých knackebrotech.
Některé ředkvičky mohou být příliš intenzivní a každému nemusí vyhovovat chroupat je "jen tak". Jak tedy zjemnit či zaobalit jejich chuť?
Ředkvičky někdy tepelně upravím a použiju je jako základ na míchaná vajíčka. Vznikne ředkvičková smaženice.
Když je nemám náladu strouhat, nakrájím je jen na kolečka (ředkvičky pak nepouští vodu) a vyrobím jednoduchý vajíčkový salát s ředkvičkami.
Nejraději mám ale ředkvičky v pomazánce. Jsou v ní jemné a nenápadně do ní padne celý svazek. Při přípravě je třeba dbát na jednu věc. Čím déle chcete pomazánku uchovávat, třeba do druhého dne, tím více musí být ředkvičky vykapané, vymačkané, zkrátka zbavené vody.
Preferujete tradiční chuť vajíčkové pomazánky? Doporučuji vyzkoušet tuto výbornou vajíčkovou pomazánku.
Ať se vám pomazánky povedou! 🙂
<p>Ředkvičky na pomazánku můžete buď nastrouhat, nadrobno nakrájet nebo nasekat v robotu, což je tedy nejrychlejší ;) Hlavní ale je nechat je pustit vodu...</p>
<p>Pomazánku jsem vyfotila až druhý den, jde vidět, že je trochu povolená. Ředkvičky pustily ještě trochu šťávy ...Pomazánka je podávaná s celozrnným žitným chlebem. </p>