05.02.2019 Kamila Metzová
Mrkev jako základ dobré zdravé pomazánky je známá věc. Ne pokaždé ale musí být syrová. Obzvlášť v podzimním a zimním období je výhodné mrkev orestovat. Nejen díky její lepší využitelnosti pro organismus, ale i chuti.
Výborná chuť této pomazánky je dána tím, že nepoužijete mrkev syrovou, ale orestovanou. Česnekového odéru se také bát nemusíte. Díky jeho tepelné úpravě je jeho chuť jemná. Použití orestované mrkvičky má dvě výhody. Lepší využití betakarotenu a také to, že v této formě úpravy nepustí šťávu, která by pak jakkoliv měnila konzistenci pomazánky.
Pomazánku mažte nejlépe na celozrnný chleba.
Pomazánku můžete udělat i jako čistě rostlinnou a mléčný výrobek nahradit sojovým sýrem TOFU, který také orestujte a rozmixujte na pastu.
Dobrou chuť :)
<p>A která je ta mrkvová? No samozřejmě ta oranžová :) A jelikož je lepší, když je z dobrých pomazánek na výběr, naservírovala jsem si ještě česnekovou, brokolicovou a cizrnovou. Jíst barevně je dobré nejen pro hezký pohled, ale i pro naše zdraví :)</p>