vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Gulášovka z hlívy ústřičné - zahuštěná bez mouky

03.05.2021 Kamila Metzová

Bez masa Polévky Bez lepku

Tradiční chuť a vůni gulášovky si můžete dopřát i bez masa či uzeniny. Osvědčený recept s hlívou je skvělá alternativa. Polévku lze navíc snadno zahustit i bez mouky.🙂

Máte rádi chuť gulášové polévky? Můžete si na ní pochutnat i bez použití masa či uzeniny. Gulášovka z hlívy ústřičné se také objevuje pod pojmem falešná dršťková. I taková chuť dršťkovky sama o sobě je fajn, nikdy nikdo mě ale nepřesvědčí, abych žvýkala dršťky. Bohatě si vystačím s hlívou a udělám tím i lépe pro své zdraví :-) Hlívě jsem se dlouho vyhýbala, protože jsem jednoduše nevěděla, co s ní. Teď už mám pár receptů vyzkoušených, tady je jeden z nich...

 Ingredience na 4 porce

 Postup

  1. Na oleji či Ghí orestuji do zlatova 2 nakrájené cibule.
  2. Přidám na menší kousky nakrájenou hlívu. Ty nejtužší spodní konce nedávám. Chvíli restuji hlívu dohromady s cibulí.
  3. Přidám koření a rajčatový protlak. Krátce orestuji a podliji částí vody. Dusím hlívu a mezitím si nakrájím brambory na menší kostičky.
  4. Brambory přidám k hlívě a zároveň přidám i na jemno nastrouhanou nebo rozmixovanou bramboru. Zaliji vodou a ochutím bujónem. Vařím pozvolna do změknutí hlívy a brambor, asi 25 minut.
  5. Pár minut před koncem varu přidám prolisovaný česnek a odeberu 2 naběračky hustého obsahu s trochou tekutiny do vyšší malé nádoby. Tyčovým mixérem rozmixuji na kaši. Tu vliju zpět do hrnce. Doladím chuť a přidám ještě trochu majoránky. Hotovo!

☝️Pokud jste spíše na maso, doporučuji vyzkoušet tutogulášovou polévku s bio hovězím mletým masem a červenou paprikou.🙂

Ať se vám polévka povede!🙂

<p>Sytá a akorát hustá polévka, která díky česneku a majoránce úžasně voní...🙂</p>