vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Zapečený camembert

17.03.2020 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Když přijde chuť na rozpečený a lehce rozteklý sýr, není nutné ho schovávat do klasického trojobalu a smažit na pánvi. Možností je zapéct sýr v troubě spolu s domácí marinádou z kvalitních ingrediencí.

Ingredience

 Postup

Tako zapečený camembert je výborné doplnit třeba o celozrnné topinky a misku zeleninového salátu. Kombinace lahodného sýra, bylinek, koření a olivového oleje je jedinečná.

<p>K dochucení této verze jsem zvolila sušené provensálské bylinky, sušenou petržel, olivový olej a pepř. Prolisovaný stroužek česneku k tomu je také výborná možnost.</p>

<p>Polovinu camembertu dám do zapékací mističky, potřtu směsí a přiklopím druhou půlkou.</p>

<p>Na povrchu camembertu udělám ostrým nožem mřížku, aby mohla marináda pěkně dovnitř.</p>