vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Zapečené volské oko caprese

06.08.2018 Kamila Metzová

Snídaně a svačinky

Když máte rádi vejce na mnoho způsobů a máte rádi hezké snídaně, připravte si volské oko zapečené v troubě. Ve variantě caprese lahodí nejen oku.

Na 1 porci budete potřebovat

Postup

  1. Do malé zapékací mističky rozklepněte 2 vejce. Osolte a přidejte na kousky nakrájenou mozarellu, rajče a pár lístků bazalky.
  2. Pečte na 190 stupňů asi 15 minut.
  3. Na závěr ještě přidejte lístek čerstvé bazalky a pokapejte panenským olivovým olejem.

A pokud doma nemáte zapékací mističky pro jednu porci, tak doporučuji si je pořídit. Perfektně se hodí na zapečená zeleninová jídla, cibulačku, ale také ovocný dezert crumble. Když každý na stůl dostane svoji zapečenou porci, tak se to líbí :)

<p>V misce to máte za 30 vtřeřin a pak už pracuje trouba :)</p>

<p>Dokonalá kombinace chutí. Jídlo je syté, ale nemastné a díky bazalce a rajčatům svěží.</p>