vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Zapečené vločky s mákem a ovocem jako zdravá svačina

04.08.2018 Kamila Metzová

Snídaně a svačinky

Lahodná kombinace máku, třešní, sirupu a zapečených vloček může posloužit jako nápad na zdravou sladkou svačinu, která je nutričně bohatá.

Vločky s mákem lze nejjednodušeji využít třeba na přípravu snídaňové kaše. Jenže ne každý si na kaši potrpí. Naštěstí je tu více možností, třeba vločky zapéct v troubě s dalšími ingrediencemi.

Při přípravě jednotlivých porcí je jen třeba myslet na to, aby se z úmyslu vyrobit něco zdravého nestala hotová kalorická bomba. Nezáleží jen na tom, co jíme, ale také kolik toho jíme :)

Na 2 porce budete potřebovat

Postup

  1. Vločky smíchejte s mákem a máslem ghí.
  2. Na dno zapékací mističky dejte 2 lžíce směsi, zasypte hrstí ovoce a navrch dejte opět směs.
  3. Zapečte na 200 stupňů po dobu 20 - 25 minut do zlatova.

<p>Základ receptu tvoří jemné celozrnné ovesné vločky smíchané s přepuštěným máslem a mletý mák.</p>

<p>Prostřední vrstvu tvoří ovoce. K máku výborně sedí švestky nebo třešně. Vrstva ovoce se zasype zbytkem směsi a zapeče.</p>

<p>A takhle vypadá, když je zapečeno :)</p>

<p>Pokud si pořídíte malé zapékací misky, rovnou máte naporcováno. Mističku pak lze ještě navrchu různě dozdobit. Kouskem čerstvého ovoce nebo lžičkou zakysané smetany s lístkem máty.</p>