04.08.2018 Kamila Metzová
Lahodná kombinace máku, třešní, sirupu a zapečených vloček může posloužit jako nápad na zdravou sladkou svačinu, která je nutričně bohatá.
Vločky s mákem lze nejjednodušeji využít třeba na přípravu snídaňové kaše. Jenže ne každý si na kaši potrpí. Naštěstí je tu více možností, třeba vločky zapéct v troubě s dalšími ingrediencemi.
Při přípravě jednotlivých porcí je jen třeba myslet na to, aby se z úmyslu vyrobit něco zdravého nestala hotová kalorická bomba. Nezáleží jen na tom, co jíme, ale také kolik toho jíme :)
<p>Základ receptu tvoří jemné celozrnné ovesné vločky smíchané s přepuštěným máslem a mletý mák.</p>
<p>Prostřední vrstvu tvoří ovoce. K máku výborně sedí švestky nebo třešně. Vrstva ovoce se zasype zbytkem směsi a zapeče.</p>
<p>A takhle vypadá, když je zapečeno :)</p>
<p>Pokud si pořídíte malé zapékací misky, rovnou máte naporcováno. Mističku pak lze ještě navrchu různě dozdobit. Kouskem čerstvého ovoce nebo lžičkou zakysané smetany s lístkem máty.</p>