13.08.2016 Kamila Metzová
Sladká jídla Bez masa Moučníky a dezerty
Upéct na pánvi palačinku, namazat, stočit a sníst. Ono to ale může pokračovat i dál - vyskládat do pekáčku, zalít a zapéct v troubě. Výborné ...
Variant, jak připravit toto sladké jídlo je opravdu mnoho. Můžete ho vyrobit více či méně sladké, více či méně celozrnné nebo bezlepkové, více či méně tučné. Krásně mi prošla i varianta bez mléka, kdy jsem jako alternativu zkusila rostlinné mléko mandlové.
Bylo docela náročné o dvacátédruhé ignorovat tento voňavý pekáček. Jsou totiž dobré i studené, a jak! Naštěstí vyhrálo "Ráno moudřejší večera" :-)
**Na tvarohovou náplň **
**Na zálivku **
Tuk a strouhanku do pekáčku (dala jsem kukuřičnou)
Poprvé jsem pekla 20 minut a pak ještě na 5 minut zapla tubrogril. To už bylo moc, palačinky pak byly na porvrchu tužší a špatně se krájely. Doporučuji tedy nepřepéct.
Palačinky můžete připravit na mnoho způsobů. Dělám je pokaždé jinak. Klasickou bílou mouku ale vždy obohacuji nějakou jinou (celozrnnou, pohankovou, kukuřičnou, někdy přidávám i sušené pšeničné klíčky, drcené lněné semínko). Zde je recept na POHANKOVÉ PALAČINKY
Čtvrtka pekáčku nám doma zůstala do druhého dne a chutnají výborně i studené :)
<p>Palačinky dělám pokaždé jinak podle toho, jakou mouku zrovna mám. Tyhle jsou celozrnné z jemně mleté špaldové mouky typu 630.</p>
<p>Na 1 palačinku 2 vrchovaté lžíce tvarohové směsi a vyjde to tak akorát.</p>
<p>Směs na zalití je úplně tekutá, ale ničeho se nebát, projde to.</p>
<p>Stačí jednou vyzkoušet, jak dlouho palačinky zapékat. Povrch musí lehce zezlátnout, nesmí se ale moc vysušit ...</p>
<p>Pekáček přesný na 8 palačinek. Má rozměr 23 x 36 cm. Pokud byste měli menší, je možné palačinky překrojit a nasládat lehce přes sebe.</p>