18.03.2019 Kamila Metzová
Naplnit a zapéct žampiony je tak snadné! Během pár minut máte pekáček plný výživných ingrediencí v troubě a pak už se o nic nestaráte.
Žampiony jsou k dispozici po celý rok a je možné je plnit, čím vás napadne. Od zeleniny přes maso, až po různé druhy obilovin a sýrů. Tato verze je s mojí oblíbenou ricottou.
Ricotta je běžně dostupný italský syrovátkový sýr jemné chuti, který se skvěle hodí jako náplň na mnoho způsobů. Ať už na sladko do moučníků nebo na slano k zapékání. Její výhodou je vysoký obsah bílkovin, přitom lehká stravitelnost.
Rychlé, snadné, šťavnaté, výborné!
<p>Žampionů existuje mnoho druhů, já jsem tyto koupila na váhu v zelenině a mohla si tak vybrat velikost. Slupku žampionů není nutné pokaždé loupat, oloupejte ji, pokud je silná. Nohy vykrojte.</p>
<p>Syrovátkový sýr ricotta a zelené pesto. Prověřená kombinace. Ricottu můžete nahradit i čerstvým smetanovým sýrem nebo tvarohem.</p>
<p>Ricottu a pesto můžete ještě doplnit o menší množství nastrouhaného sýru. Já jsem zvolila Grana padano.</p>
<p>Žampiony musí být v pekáčku v jedné vrstvě a měly by "sedět" rovně.</p>
<p>Dobu pečení přizpůsobte podle velikosti žampionů. Já jsem tyto větší pekla 35 minut.</p>
<p>Teplé, studené, samotné nebo s přílohou, pokaždé vynikající :)</p>