25.08.2020 Kamila Metzová
Jak zajímavě upravit krůtí nudličky, cuketu a špecle? Zapéct je v troubě pod křupavou zlatavou krustou!
Tento recept vznikl, když jsem chtěla zapékat těstoviny s rajčaty. Jelikož jsem neměla ani těstoviny, ani rajčata, ale zato špecle a cuketu, bylo potřeba si poradit jinak... 🙂
Z cukety jsem záměrně vytvořila omáčku, aby jídlo nebylo suché... Recept snese variace, kdy lze místo masa použít třeba opečené tofu, případně orestované žampiony.
Na krustu
☝️Špecle využijete i v tomto extra rychlém receptu na špecle s brokolicí a slaninou.Do 10 minut na stole! 🐭
Ať se vám jídlo povede! 🙂
<p>Cuketu orestuji na cibulce, ke konci přidám česnek. Chytne tak do omáčky lepší chuť...👍</p>
<p>Cuketu rozmixuji do hladka a zjemním smetanou. Smetana může být tradiční, ale i rostlinná. Zkoušela jsem sojovou nebo kokosovou. Hotovou omáčku smíchám s orestovanými krůtími nudličkami.</p>
<p>Cuketovou omáčku promíchám s uvařenými špeclemi. Špecle musí být pevné, al dente, spíše nedovařené. V omáčce při pečení dojdou...</p>
<p>Směs dám do zapékací nádoby. Nádobu volím podle množství...</p>
<p>Před zapečením vše posypu sypkou směsí připravenou ze strouhanky a nastrouhaného sýra Grana padano. Strouhanku jsem teď použila kukuřičnou a ještě jsem ji decentně ochutila směsí sušených bylinek.</p>
<p>Šťavnaté maso s cuketou a špeclemi, nahoře do zlatova zapečená krusta ze strouhanky a sýra...👍</p>
<p>Základem úspěchu tohoto receptu je dobře ochutit cuketovou omáčku a maso. Výrazná křupavá krusta na povrchu dodá jídlu jiný rozměr a šmrnc...👍</p>