25.06.2018 Kamila Metzová
Zapečená jídla jsou chytrý způsob, jak do nich zakomponovat suroviny, které by u někoho samostatně třeba neprošly.
Brambory vařené ve slupce jsou vděčnou záležitostí od nepaměti. Jsou dobrý jen tak na loupačku s kefírem, nebo třeba ve formě bramborových placek s povidly. Vždycky jich udělám víc a druhý den je využiju na rychlou večeři. Přihodila jsem k nim i mističku bulguru, který jídlo nutričně obohatí zase jiným směrem.
Množství je do střední zapékací formy, asi 4 porce
Jídlo je praktické připravit buď v elektrickém hrnci nebo v pánvi, kterou je možné strčit do trouby. Třeba tuhle.
Já si svoji porci na talíři vždy ještě pokapu panenským olivovým olejem a zasypu čerstvými zelenými bylinkami. Chuť dokonalá.
Dejte vědět, jak se Vám povedlo.
Kamila
<p>Brambory, paprika a mrkev se nejdříve orestují, chuť je pak samozřejmě lepší.</p>
<p>A teď přijde na řadu uvařený bulgur. Předvařená celozrnná pšenice vždy výborně doplní zeleninové směsi. Může být samozřejmě i samostatnou přílohou.</p>
<p>Směs ochuťte kořením a na povrch rozklepněte vejce. Množství podle celkového množství a množství strávníků :)</p>
<p>Mezi vejce ještě můžete položit kousky mozarelly. Krásně se rozpeče a k chuti paprik sedí.</p>