13.01.2021 Kamila Metzová
Zapečené brambory, které jsou bohaté na chuťově výrazné ingredience. Hořčicová omáčka jim dodá šmrnc. Zajímavé a snadné jídlo.🙂
Množství na 1 zapékací mísu velikosti střední pánve
Na omáčku
☝️Doporučuji vyzkoušet také tuto zajímavou kombinaci. Zapečené brambory s bulgurem, vejci a mozarellou.🙂
Ať vám brambory zapečené s hořčicovou omáčkou chutnají! Jsou výrazné, na přípravu nenáročné, z dostupných ingrediencí.👍
<p>Nejdříve orestuji cibuli do zlatova, pak přidám na drobno posekanou mrkev a zase restuji.</p>
<p>Pórek přidám až nakonec a jen ho krátce promíchám, aby zůstal pevný.</p>
<p>V míse si za studena připravím hořčicovou omáčkou a smíchám ji s obsahem z pánve.</p>
<p>Jako zapékací nádobu volím hlubší pánev, ve které jsem restovala cibuli a mrkev. Může se totiž dávat do trouby. Vymažu ji máslem nebo jiným tukem a položím první vrstvu koleček brambor. Brambory jsou vychladlé, byly vařené ve slupce.</p>
<p>Polovinou směsi zaliju brambory.</p>
<p>Teď přijde druhá vrstva brambor. Na jednu vrstvu jsem použila asi 4 brambory.</p>
<p>Zaliju zbytkem směsi a dám zapéct do trouby na 190 stupňů, asi na 40 minut.</p>
<p>Zapečeno! Jídlo je třeba nechat chvíli odpočinout. Obsah zatuhne a lépe se pak servíruje. Výborné!</p>