22.06.2018 Kamila Metzová
Hodíme se k sobě, miláčku? Říká žampion cuketě. Definitivně ano!
Když tak přemýšlím, co nejčastěji dělám s cuketou, tak vyhraje jakákoliv verze krémové cuketové polévky a jakákoliv verze obalované cukety. U Žampionů je to nejčastěji nějaká rychlá směs z pánve, rizoto nebo také pomazánka na topinky.
Teď jsem zkusila něco úplně nového. Jídlo je téměř bez práce do 10 minut v troubě a výsledek vynikající.
Množství je na 2 porce
Toto jídlo je výborné teplé i studené, samotné i s přílohou. Přílohu zvolte s citem. Vzhledem k typu jídla bych to místo houskových knedlíků viděla spíše na rýži nebo bulgur, který je i na fotce :)
<p>Pár ingrediencí stačí. Cuketa, žampiony, ricotta a sýr grana padano.</p>
<p>Žampiony posilují imunitu, obsahují vlákninu a antioxidanty. Jsou výhodnou surovinou pro snadné a rychlé vaření.</p>
<p>Žampiony posekejte na jemné kousky, orestujte nejlépe na přepuštěném másle a ochuťte kořením. Smíchejte s ricottou, sýrem a naplňte lehce vydlabané cukety.</p>
<p>Jednou z možných přiloh k tomuto jídlu je bulgur, což je předvařená nalámaná celozrnná pšenice. Dochucuji jej pomocí soli, sušené zeleniny, kurkumy a petržele.</p>
<p>I zarytí masožrouti by podlehli :D</p>