30.01.2022 Kamila Metzová
Dopřát si chuť klasické vařené krupicové kaše lze i jiným způsobem. A dokonce bez lepku. Místo pšeničné krupice použijte krupici pohankovou a budete překvapeni její jemnou chutí. Skvělá na mnoho způsobů, s máslem a kakaem je to však prověřená kombinace.
Kaše připravená z krupice má jinou chuť i strukturu než různé instantní kaše, které se jen zalévají horkou tekutinou.
Pokud máte čas, můžete krupici nechat namočenou v mléce buď půl hodiny nebo déle a pak teprve uvařit. Zlepší to její stravitelnost.
Pohanková krupice jsou na hrubo umletá pohanková zrna. Preferuji pohanku, kterou výrobci loupají mechanicky. Každé zrno si pak zachovává maximum živin.
Pohanka je přirozeně bezlepková nutričně bohatá obilovina. Patří do jídelníčku nejen celiaků, ale každého člověka, který si na talíři hlídá rozmanitost.
Kaše z pohankové krupice má jemnou chuť, která se nedá srovnávat s výraznou uvařenou pohankou. Krupička je připravená za pár minut. Když ji děláte poprvé, je lepší si odměřit množství mléka a krupice, aby byla hustota tak akorát...Pak už odhadnete po lžících.🙂
☝️Další sladká snídaně s pohankou? Co někdy vyzkoušet tyto lívance s pohankovou moukou a dušenými hruškami.🙂
Ať se vám sladké pohankové recepty povedou!🙂
<p>Vyplatí se dodržet poměr mléka a krupice. Kaše během servírování ještě trochu zhoustne...</p>
<p>Verze pro děti. Klasika z tradičního bio mléka s máslem a sladkým kakaem.</p>
<p>Místo tradičního másla je výborné kaši pokapat také přepuštěným máslem Ghí. K doslazení se hodí med nebo různé sirupy.</p>