Kaše připravená z krupice má jinou chuť i strukturu než různé instantní kaše, které se jen zalévají horkou tekutinou.
Pokud máte čas, můžete krupici nechat namočenou v mléce buď půl hodiny nebo déle a pak teprve uvařit. Zlepší to její stravitelnost.
Pohanková krupice jsou na hrubo umletá pohanková zrna. Preferuji pohanku, kterou výrobci loupají mechanicky. Každé zrno si pak zachovává maximum živin.
Pohanka je přirozeně bezlepková nutričně bohatá obilovina. Patří do jídelníčku nejen celiaků, ale každého člověka, který si na talíři hlídá rozmanitost.
Kaše z pohankové krupice má jemnou chuť, která se nedá srovnávat s výraznou uvařenou pohankou. Krupička je připravená za pár minut. Když ji děláte poprvé, je lepší si odměřit množství mléka a krupice, aby byla hustota tak akorát…Pak už odhadnete po lžících.🙂
> ☝️Další sladká snídaně s pohankou? Co někdy vyzkoušet tyto lívance s pohankovou moukou a dušenými hruškami.🙂
Ať se vám sladké pohankové recepty povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: