20.08.2019 Kamila Metzová
Co s avokádem? Už samotný nápad sníst ho "jen tak" je výborný. Jsou tu ale i další skvělé možnosti, jak si toto ovoce oblíbit. Pikantní guacamole, avokádový pudink nebo krása na talíři v podobě vejce zapečeného v avokádu.
U tohoto receptu doporučuji držet se jednoduchosti. V některých podobných receptech se ještě objevuje sýr a to už mi přijde zbytečné. Jak avokádo, tak vejce jsou dostatečně syté a nutričně bohaté suroviny. Zasypat je v troubě vrstvou eidamu nedává smysl a komplikuje navíc stravitelnost pokrmu. Méně je více :)
Na talíři jsem takto zapečené avokádo doplnila o nasekané zelené bylinky, papriku a kousek domácího celozrnného chleba.
<p>Avokádo existuje v mnoha velikostech. Toto je menší plod.</p>
<p>Do avokáda lžičkou udělejte prohlubeň a vklepněte vejce. Já jsem prohlubeň záměrně neudělala moc velikou, tak se mi tam vešla jen část bílku a malý žloutek.</p>
<p>Zapečením avokáda společně s vejcem vznikne výjimečná věc. Jak na pohled, tak chutí. Čerstvý pepř a petrželka vše na talíři skvěle doladí.</p>