vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Jemná tvarohová pomazánka s uzeným tofu

25.03.2014 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky

Vyzkoušejte kombinaci tvarohu a uzeného tofu. Výsledkem bude výborná pomazánka.

Toto je snad nejjednodušší způsob, jak využít uzené tofu. Většinou ti, co dělají pomazánky z tofu, chtějí zachovat rostlinný charakter, proto je kombinace tvarohu a tofu trošku na hraně, ale variant pomazánek je zkrátka mnoho a toto je jedna z nich. Uzené tofu dodá jinak fádnímu a kyselému tvarohu šmrnc.

Budete potřebovat

Postup

  1. Uzené tofu rozmixujte do hladka s olivovým olejem, až vznikne hladká krémová hmota.
  2. Tu smíchejte s tvarohem a dochuťte. Trocha soli bude stačit.
  3. Můžete přidat i jarní cibulku nebo jinou zeleninu, třeba na jemno nastrouhanou mrkev.

TIP

Tvaroh se řadí mezi hůře stravitelné mléčné výrobky díky vysokému obsahu kaseinu. Můžete jej klidně nahradit třeba sýrem Ricotta, který je naopak lehce stravitelný.

Pomazánka je bohatá na bílkoviny a díky olivovému oleji extra virgine obsahuje i zdravé nenasycené tuky, což je další bod navíc.

<p>Kombinace tvarohu a tofu je sice netradiční, vznikne z ní ale jemná, ale chuťově výrazná pomazánka.</p>