12.01.2022 Kamila Metzová
Výrazná pomazánka bohatá na kvalitní bílkoviny. Tuňák a tvaroh jí dodají hutnost a sytost, zelí ji zase příjemně odlehčí a zajistí strukturu. Ajvar z paprik a lilků se postará o lehce pikantní a zajímavou chuť. Výborná na křupavých knackebrotech nebo jednohubkách.
Ve starším časopisu jsem narazila na "Srbskou pomazánku". Zaujaly mě v ní 3 ingredience. Uzená makrela, čerstvé zelí a ajvar.
Někdy připravím i tuto verzi. Já jsem se ale touto pomazánkou jen inspirovala použila tuňáka a zelí sterilované, u kterého mám jistotu, že nebude do pomazánku pouštět vodu.
Chuť perfektně doladí ajvar, což je výrobek, který se stal stálicí v mých zásobách. Jedná se o konzistencí jemnou čalamádu, pastu z paprik a lilků. Koupit se dá jak v jemné, tak v ostré variantě. Ajvar kupuji co nejkvalitnější bez zbytečných přísad a konzervantů. Kromě pomazánek ho přidávám do dipů, luštěninových jídel a různých rajčatových či gulášových polévek.
☝️Ajvar můžete použít také v této pikantní pomazánce z ricotty.🙂
Ať se vám pomazánky povedou!🙂
<p>Pomazánka je hutná, takže dobře drží na jednohubkách či v sendviči.</p>
<p>Kombinace chutí, která sedne dohromady. Žádná nudná pomazánka. Mňam!🙂</p>