07.07.2021 Kamila Metzová
Křupavý toust s výrazným červeným pestem, oblíbenou zeleninou a rozpečenou mozzarellou navrchu. Příprava v troubě je praktická a šetří čas. Pesto patří nejen na těstoviny!🙂
Tousty zapečené v troubě jsou praktickou záležitostí obzvlášť ve chvíli, kdy chcete připravit více toustů najednou.
Potřít toust kečupem a dát na něj šunku a sýr, to je taková velká "nouzovka".🙂
Stačí malá změna a z toustu je doslova chuťovka. Osvědčilo se mi natřít toust červeným pestem, které je zárukou jedinečné výrazné chuti. Pak už je na vás, zda si vystačíte s mozzarellou nebo tam zakomponujete třeba kousek kvalitní zauzené šunky.👍
Na červené pesto můžete položit různé ingredience dle vašeho stylu a preferencí. Aby ovšem měly ten správný šmrnc, osvědčilo se mi některé krátce předem opéct na pánvi. Může se jednat o plátky, rajčat, cukety, lilku nebo žampionů.
☝️ Pokud si rádi připravujete domácí pečivo, vyzkoušejte recept na domácí toustový chléb
Ať se vám tousty povedou!🙂
<p>Plátky toustového chleba namažu červeným pestem.</p>
<p>Teď může přijít další vrstva na drobno nasekaných ingrediencí. Já jsem si dala baby špenát, ale mohou to být i slabé plátky rajčat nebo opečené cukety nebo kukuřice.</p>
<p>A nahoru přijdou kolečka mozzarelly. Její jemná chuť k pestu sedí.</p>
<p>Na mém toustu ještě nesmí chybět olivový olej a pepř.🙂</p>
<p>Tousty peču v troubě na 200 stupňů tak, aby toust byl lehce křupavý a sýr rozteklý.</p>
<p>Toustů můžete najednou udělat klidně celý plech. Půlku můžete pojmout více sýrovo-zeleninově, druhou třeba vylepšit pancettou.🙂</p>