09.02.2020 Kamila Metzová
Wrap patří mezi vděčná a oblíbená jídla pro mnoho příležitostí. Rychlá večeře, jídlo do krabičky někam s sebou na výlet nebo oběd do kanceláře. Výhodou tortilly je dostatek prostoru pro výživné ingredience a spoustu zeleniny.
Tortilla je vláčná a vždy drží lépe pohromadě, když si do ní vymyslíte nějaké husté "mazadlo". Mohou to být různé zeleninové či sýrové pasty, ale také vaječné, tuňákové či luštěninové pomazánky. Já jsem nyní zvolila kombinaci vařeného vejce a rozmixované červené čočky. Skvělá volba!
Tortillu vždy připravuji také s ohledem na to, zda ji budu okamžitě jíst, nebo mám v plánu brát ji s sebou do krabičky. Tortilla do krabičky nesmí obsahovat ingredience, které pouští vodu ...
Zabalit správně tortillu se nemusí povést na poprvé, stačí párkrát zkusit a hned bude jasné, čeho ubrat a čeho přidat :)
<p>Luštěninové pasty jsou běžnou náplní do wrapů. V kombinaci s vejcem jsou dobrým zdrojem bílkovin. Dovnitř je skvělá také rýže a různé druhy zeleniny.</p>
<p>Tortillu na wrap lze koupit v různých podobách i kvalitách. Nejčastěji se prodávají pšeničné a kukuřičné. Na fotce je pšeničná celozrnná.</p>
<p>Rozmixovaná uvařená červená čočka a na drobno posekané vejce na tvrdo jsou skvělým základem zdravého wrapu.</p>
<p>Zabalit tortillu chce trochu cviku. Základem je vždy dole vytvořit kapsu, aby při kousnutí nic nevypadávalo. Pokud chci tortillu překrojit na 2 části, ohnu jeden okraj, pak druhý okraj, zatočím a uprostřed překrojím. Spodek tortilly je možné také zabalit do alobalu a zpevnit ho tak.</p>
<p>Čočkovo-vajíčkové mazadlo, rýže, paprika a baby špenát. Drží pohromadě, nic se nesype, výborná chuť :)</p>