14.02.2022 Kamila Metzová
Šťavnatá směs s pórkem, žampiony a vejci voňavá po houbovém koření. Nejlepší na křupavých topinkách nebo toustech. Do 15 minut komplet hotovo!
U tohoto receptu nechci psát záměrně přesné množství jednotlivých ingrediencí. Ty uzpůsobte množství porcí. Když si dělám směs jen pro sebe, použiju asi 5cm kus pórku, 4 až 5 žampionů podle velikosti a 1 vejce...
Někomu bude příjemnější větší množství pórku, jinému zase hub nebo vajec. Tak jako tak, směs se vždy povede.🙂
Při restování žampionů je třeba nepodcenit koření. Jejich chuť nejlépe podtrhne houbové koření. Mojí nejoblíbenější směsí je koření "Houbař", protože je bez soli, lepku, glutamanu a obsahuje i pravé hřiby! Koření kupuji ZDE.
Topinky peču klasicky na sucho v topinkovači. Jestli by někoho napadlo ponořit je na pánvi do sádla, tak tento nápad raději rychle zapomeneme.🙂
☝️Kam ještě použít žampiony? Vyzkoušejte tuto omeletu z trouby se žampiony, baby špenátem a sýrem
Pochutnejte si!🙂
<p>Důležitou roli zde hraje houbové koření. Směs je díky němu výrazná.</p>
<p>Vejce vše hezky propojí, stmelí a pak směs perfektně drží na křupavé topince. Mňam!</p>