30.10.2020 Kamila Metzová
Tofu knedlíčky jsou skvělou možností, jak i bez masa doplnit polévku o bílkoviny. Díky pečení v troubě drží pohromadě a lépe chutnají.
Knedlíčky do polévek obecně mohou být jednoduchou, ale také složitou záležitostí.🤷♀️ Je potřeba jejich konzistenci dostat do oka. Obzvlášť, když je chceme vařit rovnou ve vývaru... Kdejaké experimenty se pak často nevyplatí. Knedlíčky se v polévce mohou rozpadnout, nebo také mohou být příliš tuhé. A to platí pro knedlíčky játrové, masové, vločkové či krupicové.
Jednou z možností, jak docílit křehkých knedlíčků, které se při vaření nerozpadnou, je upéct knedlíčky v troubě. Tento postup je výhodný především u různých sýrových či "alternativních" knedlíčků.
Tyto z tofu jsou snadné a zajímavě doplní jak vývar, tak různé zeleninové krémové polévky. 🙂
☝️Mezi oblíbené knedlíčky patří také tyto klasické knedlíčky se špaldovou krupicí, které se dají vařit rovnou ve vývaru.🐭
Dobrý vývar s knedlíčky se doma nikdy neztratí. Ať se vám povede!
<p>Pokud dávám knedlíčky do vývaru, volím tofu natural, které má neutrální chuť. Do krémových zeleninových polévek někdy dělám knedlíčky z marinovaného tofu. Osvědčilo se mi tofu nemixovat, ale na jemno nastrouhat.</p>
<p>Lehce si naolejuji ruce a tvaruji knedlíčky. Vyšlo mi jich 10. Knedlíčky je možné ochutit kořením ze sušené zeleniny. Když se přidá špetka kurkumy, mají výraznější barvu.</p>
<p>Kdybych měla k dispozici více "zeleně", nasekala bych do knedlíčků ještě více čerstvých bylinek...Příště do nich zkusím přidat stroužek prolisovaného česneku.</p>
<p>Po upečení. Pekla jsem je na 200 stupňů asi 17 minut. Musí trochu zezlátnout. To poznáte.</p>
<p>Zelenina do vývaru. Nemám ráda rozvařenou. Preferuji pevnější kousky barevně pestré zeleniny.🙂Tato byla mražená. Její nespornou výhodou je to, že je vždy po ruce.</p>
<p>Knedlíčky příjemné konzistence, které se hodí jak do krémových zeleninových polévek, tak do vývaru. 👍</p>