12.09.2019 Kamila Metzová
Jídlo připravené doslova za pár minut a výsledek vynikající. Chuť kvalitních čerstvých těstovin v kombinaci se šťavnatým špenátem, uzeným lososem a sladkou smetanou je neodolatelná.
Jak už jsem psala u mnoha receptů, poslední dobou nejčastěji používám celozrnné těstoviny různých druhů. Jsou ale jídla, u kterých si ráda vychutnám tradiční chuť těstovin. A když už, tak čerstvých. Smetana jídlo zvláční, zjemní, doladí, rozhodně není cílem vyrobit z jídla těžkou nálož v podobě hlubokého talíře zalitého čtvrt litrem hutné smetanovo - sýrové omáčky...
Toto jídlo lze připravit také v úplně zjednodušené formě bez cibule a česneku. Jak ale moudro praví, "cibule a česneku není nikdy dost" a obzvlášť na podzim se jejich pravidelná konzumace vyplatí.
Hotovo raz dva :)
<p>Tentokrát jsem použila čerstvé těstoviny fettuccine a mražený listový BIO špenát. Když seženu čerstvý, použiji ten.</p>
<p>Těstoviny jsou smetanou jen decentně obalené, neplavou v ní...</p>
<p>Losos, špenát, těstoviny a smetana. Už dávno vymyšlená kombinace, která funguje.</p>