08.06.2019 Kamila Metzová
Italové milují tento jednoduchý recept. Pasta con pomodorini e ricotta! Skvělá chuť marinovaných sladkých rajčátek s čerstvou ricottou a bylinkami je prověřená :)
Množství ingrediencí volím vždy podle množství porcí, které dělám. Obecně se dá říci, že na 4 porce stačí cca 400 g těstovin, 350 g rajčátek a 1 kelímek ricotty (250 g).
V originálním receptu se na talíři každá porce posype ještě sýrem pecorino a zakápne olivovým olejem.
Ricotta patří mezi mléčné výrobky, které si zaslouží více pozornosti. Její jemná neutrální chuť je ideálním prostorem pro další ingredience, které jí mohou dodat pokaždé jiný rozměr. Z nutričního hlediska je pak ricotta zajímavá vysokým obsahem bílkovin, přitom lehkou stravitelností.
<p>Menší porce naložených rajčátek s bylinkami, česnekem a olivovým olejem. Nejideálnější volbou jsou zralá hroznová rajčata, která v jídle skutečně vyniknou.</p>
<p>Všechny ingredience se musí před podáváním v pánvi pořádně promíchat a chuťově propojit. Když jsou těstoviny al dente, podrží si tvar, což vypadá dobře i na talíři. Zakápnout olivovým olejem, trochu bylinek navrch a hned se do toho pustit :)</p>