vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Těstoviny s marinovanými rajčaty a čerstvou ricottou

08.06.2019 Kamila Metzová

Těstoviny Hlavní jídla

Italové milují tento jednoduchý recept. Pasta con pomodorini e ricotta! Skvělá chuť marinovaných sladkých rajčátek s čerstvou ricottou a bylinkami je prověřená :)

Množství ingrediencí volím vždy podle množství porcí, které dělám. Obecně se dá říci, že na 4 porce stačí cca 400 g těstovin, 350 g rajčátek a 1 kelímek ricotty (250 g).

Budete potřebovat

Postup

  1. Nejdříve si naložte rajčátka. Omyjte je, překrojte je na čtvrtky. Do mísy vložte nasekané bylinky, přideje rajčátka, prolisovaný česnek, olivový olej, sůl, pepř a promíchejte. Nechte v chladu marinovat alespoň 30 minut.
  2. Uvařte si těstoviny al dente. Pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily si ponechte stranou.
  3. Těstoviny dejte do pánve a restujte 2 minuty na mírném stupni s rajčaty, ricottou a trochou vody z těstovin, která vše pomůže propojit.

V originálním receptu se na talíři každá porce posype ještě sýrem pecorino a zakápne olivovým olejem.

Ricotta patří mezi mléčné výrobky, které si zaslouží více pozornosti. Její jemná neutrální chuť je ideálním prostorem pro další ingredience, které jí mohou dodat pokaždé jiný rozměr. Z nutričního hlediska je pak ricotta zajímavá vysokým obsahem bílkovin, přitom lehkou stravitelností.

<p>Menší porce naložených rajčátek s bylinkami, česnekem a olivovým olejem. Nejideálnější volbou jsou zralá hroznová rajčata, která v jídle skutečně vyniknou.</p>

<p>Všechny ingredience se musí před podáváním v pánvi pořádně promíchat a chuťově propojit. Když jsou těstoviny al dente, podrží si tvar, což vypadá dobře i na talíři. Zakápnout olivovým olejem, trochu bylinek navrch a hned se do toho pustit :)</p>