04.10.2013 Kamila Metzová
TIP na rychlé a jednoduché těstoviny, kombinace červeného pesta a ricotty je vynikající.
Těstoviny s pestem. Na tom se nikdy nedá nic zkazit. Pesto je možné si zcela jednoduše vyrobit doma, zelené rozmixováním bazalky, oříšků, parmazánu a olivového oleje, červené zas třeba z nakládaných sušených rajčat. Kvalitní pesto se dá hotové samozřejmě i koupit a mít ho tak kdykoliv k dispozici. Červené pesto naleznete v obchodech pod pojmem „pesto rosso“, úžasná je pak jeho varianta „pesto rosso con ricotta“. To si připravuji doma jednoduše tak, že „obyčejné“ pesto rosso smíchám s kelímkem sýru ricotta a báječná chuť je na světě. Toto pesto můžete jen tak smíchat s těstovinami nebo ještě vylepšit trochou cibulky a rajčat, jak jsem to udělala v tomto receptu.
Jestli můžu poprosit, nesypte si na toto jídlo eidam :-)
Dobrou chuť!
<p>Základem je těstoviny nepřevařit. Neprospívá to ani jídlu, ani zdraví. Rozvařením těstovin zvyšujete jejich glykemický index...</p>
<p>Rajčata a jarní cibulka dodají těmto těstovinám nejen barvu, ale i vitaminy navíc. </p>