17.02.2020 Kamila Metzová
Zeleninový salát nemusí být jen osvěžující miska syrové zeleniny. Zeleninový salát může také pěkně zahřát. Zapojme pečené brambory, žampióny, restované fazolky a pikantní křenovou zálivku.
Různé dipy a zálivky ke studeným či teplým salátům připravuji zásadně vždy domácí. Ve složení je jen to, co přesně chci... Výroba domácí zálivky je navíc minutkovou záležitostí. Teď jsem se pustila do křenové, která je k pečené zelenině a bramborám jak dělaná.
Na zálivku ( 2 porce)
Někdy postupuji také tak, že brambory peču v troubě a žampióny s fazolkami orestuji na pánvičce.
<p>Pečené brambory, zahradní žampiony a zelené fazolky. Skvělý základ.</p>
<p>V teplých salátech výborně chutnají pečené kořeněné brambory.</p>
<p>Pečené ingredience jsem dala na čerstvé listy salátu. Tento kontrast salátu dodá svěžest.</p>
<p>Křenovou zálivku můžete podávat vedle salátu v malé mističce a pak už nechat na každém, jak ji využije. Mně většinou nezbyde, její chuť je neodolatelná ... :)</p>