vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Tenké rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou

02.09.2021 Kamila Metzová

Hlavní jídla Bez lepku

Rychlé a syté nepálivé nudle s porcí jemné zeleniny a křehkého opečeného masa. Zajímavou chuť jim můžete dodat sezamovým olejem, který se tradičně používá při přípravě asijských jídel.

Verze rýžových nudlí, která se drží základních chutí a tudíž vyhovuje mým holkám. Žádné experimentování, ale prověřená jistota.🙂

Krátce naložené maso je pak po opečení křehké a šťavnaté. Díky domácí přípravě jídla sama mohu ladit, kolik nudlí, masa a zeleniny chci zrovna servírovat.

Krátce tepelně upravené čínské zelí je v nudlích chuťově perfektní.👍

 Ingredience (1 větší pánev)

 Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájím na tenké plátky přes vlákno. V míse si rozšlehám vejce, přidám olej, ochutím solí a pepřem. Promíchám s kuřecím masem, zapráším bramborovým škrobem, znovu promíchám a nechám alespoň chvíli odležet. Někdy maso nechám v lednici přes noc.
  2. Připravím si zeleninu. Pórek, mrkev i čínské zelí nakrájím na proužky. Mrkev krájím na jemno. Teď jsem proužky vytvořila pomocí škrabky, někdy dělám nudličky nožem.
  3. Rýžové nudle připravím podle návodu. Většinou výrobce doporučuje nechat nudle nejdříve pár minut máčet ve studené vodě a až pak je dát vařit do vroucí vody. Doba varu je většinou 5 až 7 minut. Nudle pak propláchnu studenou vodou. Tím se zpevní a dále neměknou.
  4. Zatímco se mi vaří nudle, orestuji na pánvi maso na sezamovém nebo jiném oleji. Zprudka několik minut tak, aby se maso opeklo a propeklo.

☝️Máte chuť na rýžové nudle bez masa? Zkuste rýžové nudle s orestovaným tofu a cuketou.🙂

Ať se vám rýžové nudle povedou!🙂

<p>Kuřecí prsa nakrájím na slabé plátky přes vlákno. Tady je ukázka.</p>

<p>Plátky masa ze 2 kuřecích prsou smíchám s 1 vejcem, 3 lžícemi oleje, solí, pepřem a vše zapráším bramborovým škrobem. Maso takto nechám alespoň půl hodiny odležet. Nebo klidně přes noc...</p>

<p>Pórek, mrkev, čínské zelí... Vše na proužky.</p>

<p>Pokud máte rádi minutková jídla, rozhodně využijete sezamový olej. Má skvělou chuť a hlavně vlastnosti. Nepřepaluje se snadno.</p>

<p>Naložené maso zprudka orestuji na pánvi tak, aby se plátky propekly. Několik minut dle konkrétní situace.</p>

<p>Orestované maso dám stranou a na pánvi krátce orestuji zeleninu. Pak obojí smíchám.</p>

<p>Čím více toho je, tím hůř se to dohromady promíchává. Ale jde to!😀</p>

<p>Dětem dávám nudle už bez dalšího dochucení. Já si je na talíři ještě zakápnu trochou kvalitní sojové omáčky rozmíchané s citronovou šťávou. Mňam!</p>