02.09.2021 Kamila Metzová
Rychlé a syté nepálivé nudle s porcí jemné zeleniny a křehkého opečeného masa. Zajímavou chuť jim můžete dodat sezamovým olejem, který se tradičně používá při přípravě asijských jídel.
Verze rýžových nudlí, která se drží základních chutí a tudíž vyhovuje mým holkám. Žádné experimentování, ale prověřená jistota.🙂
Krátce naložené maso je pak po opečení křehké a šťavnaté. Díky domácí přípravě jídla sama mohu ladit, kolik nudlí, masa a zeleniny chci zrovna servírovat.
Krátce tepelně upravené čínské zelí je v nudlích chuťově perfektní.👍
☝️Máte chuť na rýžové nudle bez masa? Zkuste rýžové nudle s orestovaným tofu a cuketou.🙂
Ať se vám rýžové nudle povedou!🙂
<p>Kuřecí prsa nakrájím na slabé plátky přes vlákno. Tady je ukázka.</p>
<p>Plátky masa ze 2 kuřecích prsou smíchám s 1 vejcem, 3 lžícemi oleje, solí, pepřem a vše zapráším bramborovým škrobem. Maso takto nechám alespoň půl hodiny odležet. Nebo klidně přes noc...</p>
<p>Pórek, mrkev, čínské zelí... Vše na proužky.</p>
<p>Pokud máte rádi minutková jídla, rozhodně využijete sezamový olej. Má skvělou chuť a hlavně vlastnosti. Nepřepaluje se snadno.</p>
<p>Naložené maso zprudka orestuji na pánvi tak, aby se plátky propekly. Několik minut dle konkrétní situace.</p>
<p>Orestované maso dám stranou a na pánvi krátce orestuji zeleninu. Pak obojí smíchám.</p>
<p>Čím více toho je, tím hůř se to dohromady promíchává. Ale jde to!😀</p>
<p>Dětem dávám nudle už bez dalšího dochucení. Já si je na talíři ještě zakápnu trochou kvalitní sojové omáčky rozmíchané s citronovou šťávou. Mňam!</p>