28.01.2019 Kamila Metzová
Také někde pořád čtete, jak je potřeba do jídelníčku zařazovat luštěniny? Zde je jeden tip, jak na to. Výsledkem je výživné jídlo plné lahodné chuti.
Jíst veganské jídlo nemusí znamenat srkat listy špenátu ze zeleninového vývaru a k tomu chroupat mungo klíčky. Veganské jídlo může být klidně sytá barevná nutričně hodnotná pánev se smetanovou omáčkou. A jde to i bez masa a smetany.
Co se týče přílohy, máte téměř volné ruce.
Doporučuji indický chléb, bulgur, rýži, pečené brambory, těstoviny. Nedoporučuji houskové knedlíky a hranolky z friťáku :))
Dobrou chuť!
<p>Cibule nakrájená na kostičky, tempeh a cizrna tvoří základ tohoto receptu. Orestovaná cibulka a opečený tempeh vytvoří báječnou chuť.</p>
<p>Cizrna je velmi lahodná luštěnina. Nejideálnější a nejlevnější je koupit ji v suchém stavu, přes noc namočit a uvařit do měkka. Pak je připravená k použití do polévek, omáček, pomazánek i salátů. Koupit ji ale můžete už i "hotovou". Buď v konzervě nebo naloženou ve sklenici.</p>
<p>K základu doporučuji přidat další zeleninu. Tentokrát jsem zvolila sladkou červenou papriku nakrájenou na jemné proužky.</p>
<p>Omáčka ve variantě s opečenými bramborami. Druhou oblíbenou přílohou je rýže basmati.</p>
<p>Jídlo je hotové během chvilky, žádnou z ingrediencí totiž není potřeba tepelně upravovat déle, než pár minut. Veganská pánev plná lahodné paprikové smetanové chuti!</p>