12.08.2022 Kamila Metzová
Hlavní jídla Těstoviny Davídkovo koření Bez masa
Výborné těstoviny uvařené "al dente" promíchané s jednoduchou zeleninovou omáčku ve francouzském duchu. Pořádná porce zeleniny doplněná o výrazné olivy a sýr. Syté jídlo, které však nezazdí žaludek.
Sezóna rajčat, paprik a cuket v plném proudu. Venku horko a není chuť stepovat u plotny zbytečně dlouho.🙂 Řešením jsou jednoduché těstoviny s lehkou směsí plnou zeleniny, která je voňavá po česneku, koření a bylinkách.
Cuketu omyju a včetně slupky nakrájím na malé kostičky. To samé papriku. V hlubší pánvi pak na oleji orestuji cuketu s paprikou tak, až trochu chytnou barvu.
Přidám rajčata, prolisovaný česnek, koření na zeleninu a osolím. Dusím pod pokličkou asi 15 minut. Nakonec přidám nasekané olivy.
Zatímco se dělá zelenina, uvařím si těstoviny v osolené vodě a hned, jak je scedím, přidám je do pánve ke směsi. Jemně promíchám tak, aby byla každá "nudle" obalená šťávou.
Servíruji do hlubšího talíře na těstoviny, posypu sýrem a zakápnu olivovým olejem extra virgine. Hotovo!
☝️Jako další těstovinový recept doporučuji vyzkoušet tyto Tagliatelle s krémovou žampionovou omáčkou.
<p>Rajčata, cuketa, paprika. Orestované a podušené do poloměkka.</p>
<p>Ke konci k zelenině přidám nasekané olivy bez pecky. Teď jsem zvolila zelené.</p>
<p>Zatímco se dusí zelenina, uvařím těstoviny. Ty pak přihodím do pánve a vše důkladně promíchám, aby byla každá nudle obalená šťávou ze zeleniny.</p>
<p>Na talíři tagliatelle doplním o oblíbený sýr. Sýr je nasekaný na drobno v malém robotu. Hodí se italské i francouzské typy tvrdších sýrů.</p>
<p>Kousky šťavnaté zeleniny a aromatická šťáva. Jednoduché a syté jídlo. Mňam!</p>