07.05.2014 Kamila Metzová
Abyste si mohli pochutnat na báječném vláčném dezertu, nemusíte čekat do druhého dne ...
Výhodou tohoto dezertu je, že ho nemusíte nechávat uležet či ztuhnout do druhého dne. Když mu dáte hodinku, bohatě to stačí. Smícháním zakysané smetany a zdravého sladila ječného sirupu vznikne krém, který je blízký karamelové příchuti. Teda aspoň mně to tak připadá.
Na krém
V podstatě ani tak nezáleží na tom, kolik vrstev dáte či jak to seskládáte, hlavní je, abyste sušenky pokropili šťávou a dezert byl připraven během chvíle k použití :-)
Mandarinky v konzervě zde mají dvojí účinek. Mandarinky vytvoří jednu vrstvu ovoce a šťáva zas namočí sušenky. Pokud mandarinky použít nechcete, můžete je nahradit banánem a chybějící šťávu nahradit třeba džusem.
Pokud zrovna nemáte ječný sirup nebo jiný obilný slad, tak se sice ochudíte o jeho specifickou chuť, zakysanou smetanu můžete osladit ale i medem nebo javorovým sirupem.
Když byste dezert připravovali pro děti, mohou si vrstvy naskládat sami a to pak budou natěšené, až se svým „dílem“ budou moci odměnit.
<p>Celozrnné sušenky, zakysaná smetana rozmíchaná s ječným sirupem, mandarinky a jahody.</p>
<p>Z poloviny hotovo - vrstva sušenek, krému a mandarinek.</p>