vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Sušenkový dezert do skleničky s „karamelovým“ krémem

07.05.2014 Kamila Metzová

Moučníky a dezerty

Abyste si mohli pochutnat na báječném vláčném dezertu, nemusíte čekat do druhého dne ...

Výhodou tohoto dezertu je, že ho nemusíte nechávat uležet či ztuhnout do druhého dne. Když mu dáte hodinku, bohatě to stačí. Smícháním zakysané smetany a zdravého sladila ječného sirupu vznikne krém, který je blízký karamelové příchuti. Teda aspoň mně to tak připadá.

Budete potřebovat

Na krém

Postup

  1. Na dno skleničky rozdrobte sušenky a polijte šťávou z mandarinek.
  2. Dejte pár lžiček krému, který oslazením zakysané smetany ječným sirupem
  3. Na něj položte vrstvu mandarinek, pak pár lžiček krému, zase sušenky, ty polijte opět trochou šťávy z mandarinek, na ně opět krém a na vrch přijdou jahody.

V podstatě ani tak nezáleží na tom, kolik vrstev dáte či jak to seskládáte, hlavní je, abyste sušenky pokropili šťávou a dezert byl připraven během chvíle k použití :-)

TIP

<p>Celozrnné sušenky, zakysaná smetana rozmíchaná s ječným sirupem, mandarinky a jahody.</p>

<p>Z poloviny hotovo - vrstva sušenek, krému a mandarinek.</p>