vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Šunkovo-ředkvičková pomazánka

08.03.2021 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky

Jednoduchá a chuťově výrazná pomazánka, která v sobě schová celý svazek ředkviček. Perfektní je s pažitkou, namazaná na vícezrnné bagetce nebo žitném kváskovém chlebu.

 Ingredience

Postup

  1. Ředkvičky očistím a v robotu je posekám na drobno. Možností je také posekat je nožem nebo nastrouhat na hrubo. Ředkvičky posolím a nechám je chvíli na sítku pustit vodu. Párkrát je promačkám.
  2. Šunku rozmixuji tyčovým mixérem do hladka spolu s máslem a žervé.
  3. Promíchám s ředkvičkami. Když je chuť, opepřím a doplním o čerstvé bylinky dle sezóny.

Pokud chcete pomazánku servírovat dětem, není třeba ji vůbec dochucovat. Šunka zajistí dostatek slané chuti. Zájemci o pikantnější chuť by v pomazánce mohli ocenit třeba stroužek česneku nebo lžičku křenové pasty.

☝️Nejíte šunku, ale ředkvičky ano? Zkuste tuto vajíčkovo-ředkvičkovou pomazánku.🙂

Ať se vám pomazánky povedou.🙂

<p>Nejjednodušší způsob je ředkvičky nasekat na drobno v malém robotu. Další možností je nasekat je nebo na hrubo nastrouhat.</p>

<p>Nasekané ředkvičky nejdříve trochu posolím, nechám je pustit vodu na sítku a pak smíchám se šunkovou hmotou.</p>

<p>Pomazánku není třeba extra dochucovat. Šunka i ředkvičky jsou samy o sobě výrazné dost. Jiné verze pomazánky dosáhnete přidáním nastrouhaného vejce na tvrdo.👍</p>

<p>Pomazánka chutná nejlépe s pažitkou! 🙂</p>