08.03.2021 Kamila Metzová
Jednoduchá a chuťově výrazná pomazánka, která v sobě schová celý svazek ředkviček. Perfektní je s pažitkou, namazaná na vícezrnné bagetce nebo žitném kváskovém chlebu.
Pokud chcete pomazánku servírovat dětem, není třeba ji vůbec dochucovat. Šunka zajistí dostatek slané chuti. Zájemci o pikantnější chuť by v pomazánce mohli ocenit třeba stroužek česneku nebo lžičku křenové pasty.
☝️Nejíte šunku, ale ředkvičky ano? Zkuste tuto vajíčkovo-ředkvičkovou pomazánku.🙂
Ať se vám pomazánky povedou.🙂
<p>Nejjednodušší způsob je ředkvičky nasekat na drobno v malém robotu. Další možností je nasekat je nebo na hrubo nastrouhat.</p>
<p>Nasekané ředkvičky nejdříve trochu posolím, nechám je pustit vodu na sítku a pak smíchám se šunkovou hmotou.</p>
<p>Pomazánku není třeba extra dochucovat. Šunka i ředkvičky jsou samy o sobě výrazné dost. Jiné verze pomazánky dosáhnete přidáním nastrouhaného vejce na tvrdo.👍</p>
<p>Pomazánka chutná nejlépe s pažitkou! 🙂</p>