04.09.2021 Kamila Metzová
Špízy, které jsou zajímavé na pohled a obsahují krásně barevné ingredience. Šťavnaté kousky masa se střídají s křupavou zeleninou a chuťově atraktivním kukuřičným klasem. Namočte špíz do česnekového dipu, nebo si k němu dejte opečené brambory.
☝️Chcete mít na špízu více masa? Tak zkuste tyto kuřecí špízy s tzatziky.🙂
Ať se vám špízy povedou!🙂
<p>Kuřecí maso nakrájím na kostky a promíchám s olivovým olejem, solí, pepřem a oblíbeným kořením. Já jsem teď dala Tandoori masala.</p>
<p>Tyto špejle jsou přímo určené na špízy. Jsou hrocené, mají špičku. Napíchala jsem na ně maso, červenou cibuli, malou tvrdou cuketu, papriku a kolečka předvařeného kukuřičného klasu.</p>
<p>Z jednoho špízu se nenajíte. Buď je třeba dát na porci 2, nebo brát špíz jako část jídla či chuťovku.</p>
<p>Špízy peču na 185 stupňů do zlatova, asi 25 minut. Záleží na vaší troubě a velikosti kusů masa. Špízy je také možné chvíli péct a pak dát na program gril. Mňam!</p>