vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Špagety s mozzarellou, rajčaty a rukolou

27.04.2021 Kamila Metzová

Těstoviny Bez masa

Jednoduchý recept na voňavé špagety plné zdravých a kvalitních ingrediencí. Orestovaný česnek, zralá rajčátka, výrazná rukola a lahodná mozzarella jsou zárukou povedeného jídla.

 Ingredience na 2 porce

 Postup

  1. Dám vařit dostatečné množství vody na špagety a mezitím si připravím další ingredience. Oloupu stroužky česneku a nakrájím je na plátky. Rajčata omyju a překrojím na půlky nebo čtvrtky podle jejich velikosti. Rukolu opláchnu vodou a překrájím na menší kusy.
  2. Špagety dám vařit do dostatečně osolené vody podle návodu tak, aby zůstaly pevné na skus. Nesmí se rozvařit. Do pánve naliju olivový olej. U tohoto receptu nešetřím. Když je olej zahřátý, pozvolna na něm nechám rozvonět plátky česneku. Ty se nesmí spálit ani nesmí zhnědnout, jinak by česnek zhořkl. Vsypu rajčata a opět restuji, až se trochu opečou a povolí. Stačí pár minut. Osolím, opepřím dle chuti. Přihodím rukolu a už nerestuji. Nechám ji v horké pánvi jen zavadnout.
  3. Do pánve dám právě uvařené špagety, ty mohou zůstat klidně trochu "mokré". Promíchám.
  4. Úplně na závěr přidám kousky minimozzarelly nebo nakrájenou tradiční mozzarellu. Plotna už nehřeje. Není cílem, aby se mozzarella roztekla. Stačí, když se prohřeje a jen příjemně povolí.
  5. Na talíři doladím pepřem a zakápnu olivovým olejem. Hotovo!

☝️Co zkusit špagety zase úplně jinak? Doporučuji vyzkoušet tyto celozrnné špagety s uzeným lososem.🙂

Ať se vám špagety povedou! 🙂

<p>Nejdříve na olivovém oleji nechám rozvonět plátky česneku. Česnek nesmí zhnědnout nebo se spálit. Zhořkl by. Ihned přidám na půlky či čtvrtky nakrájená rajčátka. Cherry, datlová, keříková, koktejlová...Nakonec v pánvi jen nechám zavadnout posekanou rukolu.</p>

<p>Do pánve přidám bezvaječné kvalitní špagety. Ty musí být uvařené na skus. Pak jdou snadno promíchat.</p>

<p>Mozzarellu přidám do pánve až nakonec a už neohřívám. Stačí, že jen lehce povolí...Vše dochutím solí, pepřem, olivovým olejem.</p>

<p>V některých italských receptech toto jídlo na talíři ještě posypou na jemno nastrouhaným parmezánem, který všechny chutě ještě zvýrazní.🙂</p>