12.08.2013 Kamila Metzová
Čím méně komplikovaný recept, tím lepší. Tyto skvělé špagety jsou rychlé, chutné a když budete mít po ruce zralá čerstvá rajčata, výsledek vás nemůže zklamat.
Máme srpen, ideální období pro zralá rajčata. Kromě toho, že si z nich můžete dělat saláty, sugo či domácí kečup, tak je naprosto jednoduchou a výbornou variantou základní italský recept – spaghetti al pomodoro. Dříve jsem si myslela, že loupat rajčata je „práce“, že mě to bude v kuchyni zdržovat a otravovat. Není to tak. Je to otázka chvilky...
(cca 3 porce)
Pokud nebudete vědět, z kolika rajčat pro kolik lidí směs udělat, já jsem si vypočítala, že na osobu jsou zapotřebí cca 3 rajčata. Může to být i méně, ale pořád je lepší mít na talíři více té zdravé rajčatové směsi než horu těstovin.
Pokud česnek nemusíte, můžete dva stroužky nechat v celku, se směsí je jen provařit, ovonit ji a pak je vyjmout.
Proč recepty dělat komplikované, když ty jednoduché bývají kolikrát ty nejlepší :-)
Dobrou chuť!
<p>Spařená rajčata po vyndání z hrnce. Slupka je oddělená a díky zakrojenému křížku jde dolů velice lehce. </p>
<p>Toto množství směsi jsem vyrobila z 8 větších rajčat. Je to porce tak pro 3 lidi ...</p>